onsdag 19 december 2018

Katt i tratt och ändrade julplaner


Har vart så sjukt dålig på att uppdatera här i år. Har inte riktigt haft tid och kanske inte heller haft så mycket att uppdatera om. Är lite mer aktiv på Instagram, där hittar ni mig på FiasJul.


Bara några dagar kvar till julafton nu. December har gått såååå fort (så säger jag iofs varje år). Jobbar på två ställen just nu, vilket jag tycker är så himla roligt, men det blir att jag jobbar 11 dagar i sträck för att vara ledig tre. Så det blir ganska intensivt med vardagssysslor blandat med pyssel och socialt umgänge när man väl är ledig. 

Och så var det då så att min älskade pälsboll har en trasig tass. Det började i slutet av sommaren och efter veterinärsbesök, tratt och en penicillinkur blev det bra. Men så började det igen för några veckor sen. Har behandlat likadant igen, och ibland verkar det som att tassen läker bra, men sen är hon ju supersnabb på att tvätta tassen när tratten är av. Jag försöker verkligen ha henne under total uppsikt men hon lyckas ändå. Så nu är tassen lika ful igen. Och hon mår illa av penicillinet. Så nu är det konstant tratt och en massa tvättande och smörjande på tassen. Väldigt energikrävande och då min älskade katt är min "bebis" så tar det på psyket att tvinga på henne tratten som gör henne så deprimerad. 


Men ja, nu är det katten i tratten som styr julfirandet. Brukar åka hem till mina föräldrar och sova där mellan julafton och juldagen, men kan inte ta med henne dit tyvärr. Dels för att hon är extremt åksjuk (och det är 5 mil dit) och blir stressad av att vara någon annanstans än hemma + att min systers man och barn är väldigt allergiska. 
Jag har världens bästa kattvakter som kan hjälpa mig, men det är annorlunda när hon har tratt och jag tror att det är bäst om jag är hemma hos min pälskling på natten. Så nu verkar det som att vi firar lite hos min syster på em på julafton (hon bor här i stan hon med) och sen får jag och katten fira kvällen hemma i soffan. På juldagen firar vi alltid hos föräldrarna och förhoppningsvis kan jag åka med syster dit och hem. Då blir det ju nästan som tänkt ändå. För min del spelar det inte så stor roll vilken dag vi firar på, men jag är ändå glad att vi kan träffas hos syster en stund på julafton, för det skulle kännas väldigt konstigt att vara ensam hela julafton. 


Så kära tomten, jag önskar att min katt får bli pigg och frisk så snart det bara går! 

Om det inte blir någon mer uppdatering här innan julafton så vill jag passa på att önska er alla en magisk och super-mysig jul, ta hand om varandra!

❤ God Jul! ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/