söndag 13 november 2016

Glöet - smaktestIgår var det då dags att testa Glöet.
Kvällen gick såklart i julens tecken och A-K hade laddat upp med kex, julostchips, pepparkakor, olika ostar och färska fikon som tillbehör till den bubblande glöggen.

Med hög förväntan (i alla fall från min sida, haha) så öppnade vi den fina röda flaskan. Och visst luktade det jul om innehållet!
Det blev inte sådär champagne-bubbligt vid upphällningen, men det hade en härlig röd färg.
 
Första sippen smakade inte så mycket. Mest bubbligt, lite halvtorrt och kallt med en ganska bitter eftersmak. J tyckte inte alls om det. Men efter några fler sippar började man känna mer och mer smak. Mycket apelsin och nejlika tyckte jag. Och ja, visst smakade det juligt! Kryddigt och glöggigt sött men med en liter besk eftersmak. Passade bra till våra juliga tilltugg.

Den juliga kvällen fortsatte med film, Polaexpressen, och när flaskan med Glöet var slut så blev det Jamaican Coffee (Irish Coffee fast med rom). Gott!

Så vad tycker vi då om Glöet i det stora hela?
Helt klart värt att testa. Juligt, bubbligt och gott. Perfekt som välkomstdrink nu i juletider. Man kan ju göra det lite festligare med några bär, typ tranbär eller lingon, eller kanske en kanelstång i glaset.

Någon annan som testat Glöet? Vad tycke ni? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/