söndag 20 november 2016

Mousserande drinkar med äpple och kanel

 Sparkling Apple Pie Cocktail


Du behöver:
1 dl äppeljuice
2 cl Fireball (whiskey med kanelsmak)
2 msk sockerlag
1 dl cava
kanelstång för dekoration
is

Gör så här:
Skaka is, äppeljuice, sockerlag och Fireball i en shaker. Häll upp i ett glas och toppa med cava.

Cinnamon Sparkle


Du behöver:
2 tsk kanelsockerlag*
1 cl cognac
1/2 dl färskpressad äppelmust eller äppeljuice
1 dl torrt mousserande vin
is

Gör så här:
Skaka kanelsockerlag, cognac och is i en shaker. Häll upp i glas och fyll upp med äppelmust och mousserande vin.
*Kanelsockerlag: koka upp 1 dl socker med 1 dl vatten och 2 kanelstänger. Sockerlaget är klart när sockret har lösts upp. Låt svalna innan det används. 
Bilder och recept från Elle Mat & Vin och fler recept hittar du här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/