tisdag 18 november 2014

Niko - The Flight Before Christmas

Tänkte tipsa om en söt tecknad film "The flight before Christmas" ("Niko på väg mot stjärnorna"). Filmen är från 2008 och är gjord i Finland (originaltitel: Niko - Lentäjän Poika).


Beskrivning från dischshop.se: "Den lilla renpojken Niko vill mest av allt i hela världen kunna flyga precis som sin riktiga pappa, en av de coola renarna som tillhör Tomtens legendariska flygande kår. Niko har aldrig träffat sin riktiga pappa och ingen tror på hans historier om honom heller. Men efter en vargattack på Nikos hem ger han sig ut genom isande snöstorm och farlig terräng på det farliga uppdraget att hitta sin riktiga pappa. Med på sin resa har han sin vän och låtsaspappa Julius - en klumpig flygande ekorre. De får också sällskap av den tjusiga och sjungande vesslan Wilma som hittar till Tomtens hem."
 
Den svenska varianten finns bl a hos CDON, discshop och Ginza.
 
Tycker detta är en jättemysig film som är riktigt fint tecknad. Vargarna kanske kan vara lite läskiga för de allra minsta, men annars en supersöt film. Niko är ju så söt! Och jag älskar verkligen de flygande renarna "We're reindeers, We're not horses! We're Santa's flying forces! Ho Ho! :)
 
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/